Blogi

Kesä 2023 ja Maksettu rakkaus

Tiistai 31.1.2023 klo 17.47 - Muori

Näytelmän nimestä voisi päätellä Halkokummun kesäteatterilaisten äityneen jo ihan toden teolla hurvittelemaan. No, tottahan se onkin, mutta ei ihan siten kuin ensimmäiseksi mieleen saattaa tulla.

Herkko-parka on jäänyt ilman vaimoa. Kyllähän hänellä tosin vaimo on, mutta se mokoma on lähtenyt läpyttelemään toisen miehen luo. Hunajaa suustaan päästelevä Lonkku on huijannut Saaran mukaansa vannoen ikuista rakkautta, varsinkin Saaran rahoihin, taloon ja tiluksiin.

Junttilan Aapo on kova mies juttelemaan ja filosofeeraamaan. Aapo se löysi lehdestäkin semmoisen puhelinnumeron, jonka kautta voi tilata itselleen naisen, ihan omien mittojen mukaisen. Mustankipeydessään ja uhmassaan, ja varsinkin naisenikävässään, Herkko päättää kokeilla onneaan. Aapo auttaa auliisti sanelemaan naimakonsulttien puhelinvastaajaan täydellistä naisehdokasta.

Innostuupa Herkon jälkikasvukin tilaamaan puhelimitse pari islanninponia. Muorihan sanoi, että sieltä koneelta voi tilata vaikka Tallinnan tammoja ja Taimaan taka-astujia.

Muorikin huomaa tuntevansa itsensä kovin yksinäiseksi oman Kallen siirryttyä haperon maksansa kera tuonpuoleisiin. Naimakonsultit Oy saa siis auttaa muoriakin löytämään sopivanoloisen ukonkopukan.

Naimakonsulttien puhelinvastaajaan lähetetyt moninaiset lihatilaukset on kaikki pyydetty toimittamaan Inkun baariin, siellä kun on postikin. Enemmän tai vähemmän rotupuhtaat naimakonsultitkin saapuvat tilausten mukana business-neuvotteluihin. Sillä kaikkihan riippuu siitä, mitä sovitaan. Bonuksena lihatilauskyydissä köröttelee katuvainen Saara.

Kuka siis pettikään ja ketä, kuka olikaan huijari? Miten paljon rakkaus kestää, miten paljon se antaa anteeksi? Voiko rahalla saada unelmiensa kumppanin, tai jopa kaksi? Onko maksettu rakkaus sittenkin parasta?

ROOLEISSA:

Herkko Hesakka – Mikko Hänninen

Muori – Leena Tawast-Häkkinen

Saara Hesakka – Eija Ylönen

Satu Hesakka – Sandra Tuomainen

Lonkku – Seppo Ylönen

Aapo – Ossi Häkkinen

Inkeri – Sari Sorvali

Kirsi Kalske – Mira Tuomainen

Sari Sievänen – Hili Sorvali

Kalle Kalske – Arvo Huupponen

Puhelinvastaaja – Mira Tuomainen

1 kommentti .

Kesä 2015 ja Naurava kylä!

Maanantai 8.12.2014 klo 17.50 - Kosulan emäntä ja muutama muukin nauravainen

Morjens!


Omassa lehessä kehtasivat kirjottaa, että ”Maaseutu on valmis saattohoitoon”! Kyllä semmonen pistää parkasemmaan sielunvihollisen nimen yhen jos toisennii kerran. Puuroo on kuitennii pureksittu harva se päevä ja hengissä aiotaan huokua vielä pitkään ihan kiusallakkii.

Prysselistä oisi Kahulan kylän hengissä pitimiksi jaossa isojakkii rahoja, jos löytyis semmonen innovatiivinen ja intergratiivinen kehittämisohjelma. Suunnitelman tekkoon palakataan oekeen konsultti. Ei, ei konsulttia sittenkään, vuan joku muu joka ossois esittää asiat sillä tavalla nykyajan mukkaan, positiivisesti.

Tipahtaapa paikalle - tai oikeestaan rämistellöö - monineuvoinen sutki mies, Joose Pässi. Myönteisessä hengessä keskustellaan. Monitaituri Joose Pässille on tuttua EU-rahojennii hakemusten ja kehittämissuunnitelmien tekeminen. Aina on tullunna rahhoo oikein vyörymällä! Joose Pässi jääkin sitten kylälle auttelemmaan suunnitelman teossa.

Kehittämissuunnitelman ideointia varten piättää kyläyhistys kuhtua kaikki koolle tiedotus- ja koulutustilaisuuteen. Paikalla on myös ihan Helsingistä suakka tullunna Life management -kouluttaja Valdo K. Pöntinen, jolla on ratkasu kyläläisten muassa olevan mielen nostattamiseen.

Niin alakaa rohviili nousta Kahulan kylälläkkii ja kylä erottummaa muijen joukosta. Nyt ei nyhjätä pienillä napeilla, vuan ajatellaan suuria. Pohja on luotu, sitten eikun rakentammaan sen ympärille lissee. Iloa, positiivisuutta! Ideoita ihan ropisoo, jopa niin paljon, ettei Pässi kerkiä kaikkia ottamaan vastaankaan.

Hapitukset pestään ja tyylikouluttii käyvään. Niin on viimein aika tehä hakemus EU:hun ja ihan suoraan ranskan kielellä.

EU-koordinaattori Madame Roederer-Strauss tulloo tarkastammaan Kahulan kylän, ja sillonpa ratkiaa suako se kylä rahhoo vai ei. Rouvalle se on joka tappauksessa unohtumaton vierailu!


Hoh hoh hoh hoh hih hih hii
sainpas sinut neito kii
heh heh heh heh hah hah haa
nyt elämä on ihanaaROOLEISSA:


Joose Pässi - Mikko Hänninen

Pekka Petteri Pönkä - Veikko Hänninen

Riikka Pönkä - Henna Häkkinen

Heikerön Paavo - Seppo Ylönen

Heikerön Siiri - Eine Häkkinen

Roppilan Tuovi - Eija Ylönen

Heikki Toltti - Alpo Takkinen

Nisulan pappa - Matti Laitinen

Lavikainen - Ossi Häkkinen

Huimin Martta - Airi Reinikainen

Kosulan emäntä - Leena Häkkinen

Kouluttaja - Jari Kauppinen

Tenkelönmaa - Ossi Häkkinen

Armi Aurosranta - Anni Kauppinen

Anttilan Janne - Maiju Pohjonen

Kiiski - Jari Kauppinen

Metso - Leena Häkkinen

Anttilan Reetta - Marketta Takkinen

Madame Roederer-Strauss - Marketta Takkinen

Kosulan Tiina - Janina Kyttä

Kosulan Jaana - Emilia Takkinen

Syvämmellisesti tervetulloo mukkaan naarammaan!


Kesää (ja sitä lunta nyt ensin...) odotellen

Nauravat kyläläiset :)

10 kommenttia .

Töttöröö!

Maanantai 12.8.2013 klo 9.42 - Elina

Kesä alkaa olla lopuillaan, ja teatterilaisetkin palailevat pikkuhiljaa lomiltaan takaisin sorvin ääreen. Eli etsimme taas hauskaa, mielenkiintoista ja hyvää tekstiä ensi kesää varten, ja pari ehdokasta taitaakin olla jo laitettuina mietintään. Tästä se siis taas lähtee...

Kulunut kesä oli mahtava, katsojat olivat mahtavia, tunnelma esitysten aikaan oli mahtava - eikä sääkään ollut yleisesti ottaen yhtään hullumpi. Ensi kesänä uudestaan! Mikäpä sen mukavampaa. Tervetuloa nauramaan kanssamme!

Loppukesäisissä fiiliksissä

-Elina

Kommentoi kirjoitusta.

Tästä se lähtee!

Torstai 20.6.2013 klo 14.12 - Elina

Molskis!

Kyllä ne palaset saatiin taas kohdilleen, ja tänään vetäisemme viimeiset harjoituksemme kenraalin merkeissä. Lauantaina homma pärähtääkin sitten aivan kunnolla käyntiin, kun "Jo vain, herra ministeri!" saa ensimmäiset esityksensä. Rankka, mutta hauska ja antoisa talvi, kepeämpi kevät ja hiukan sateinen alkukesä  - ja se on siinä! Sydämellisesti tervetuloa nauramaan ja nauttimaan kanssamme!

1 kommentti .

Pääskysestä ei kovin montaa päivää!

Keskiviikko 8.5.2013 klo 11.53 - Elina

Kevät tuntui tänä vuonna tulevan hiukan myöhemmin kuin aikaisemmin, vai kuinka? Pitkä ja kylmä lopputalvi, eikä sitä vieläkään oikein haluaisi hellittää kaulahuivista, koska tuuli on ikävän viileä vielä näin toukokuun puolessa välissäkin. Teatteritouhujen näkökulmasta lumet olisivat saaneet sulaa jo paljon aikaisemmin ja aurinko lämmittää ilman vähemmän koleaksi, jotta ulkoharjoitukset olisivat päässeet alkamaan kunnolla. Vielä sitä kuitenkin pyöritään sisätiloissa ja tehdään parhaamme, jotta asemat muistettaisiin vielä ulkonakin. Talven harjoitusten jälkeen tuleva siirtymävaihe ulos on se kauan odotettu ja kaivattu tuulahdus tulevasta kesästä, juhannuksesta, ja ensi-illasta. Eihän tässä tosiaan ole kuin puolitoista kuukautta, niin "Jo vain, herra ministeri!" pyörähtää käyntiin!


Muistatteko Paavo & Pumerangs -bändin? Kesällä 2010 Lemmenlipsahduksia-esityksen merkeissä kyseinen nuorten miesten kokoonpano hurmasi sekä meidät näyttelijät että yleisön mukaansatempaavalla musisoinnillaan. Tänä kesänä tapaatte heidät taas! Ja meno vain paranee.

Luulenpa, että tästä tulee mahtava kesä.


-Elina 

Kommentoi kirjoitusta.

Paketissa on!

Maanantai 9.7.2012 klo 17.12 - Elina

Taivaallisen Rauhan Majatalo on sulkenut ovensa tältä kesältä. Sydämellinen kiitos ja iso halaus talkooporukalle sekä ihanille katsojillemme, jotka säätä uhmaten nauttivat kanssamme kesäteatterin tunnelmasta! Tänä vuonna katsojia oli yli 2200 - upeaa! Toivottavasti yleisöllämme oli vähintään yhtä hauskaa kuin meillä näyttelijöillä. Ainakin omasta puolestani voin sanoa, että into ja rakkaus näyttelemiseen ei vain ota hiipuakseen. "Annoin pikkusormen, se vei koko käden..."

Seuraava produktio on jo suunnitteilla, ja sitäkin miettiessämme meillä on pohjana ajatus siitä, että kukaan ei lähde teatteristamme nauramatta kotiin... Ja siitä pidetään kiinni.

Toivottavasti tapaamme taas ensi kesänä!

Kesälaitumelle kirmaten,

Elina

Kommentoi kirjoitusta.

Hellurei, kansalaiset!

Keskiviikko 20.6.2012 klo 18.30 - Elina ja Melissa

minna2.jpgNiin sitä vain tallattiin talvi ja kevät, saavutettiin kesä, itikat ja kärpäset - ja päästiin ensi-iltaviikolle! Sääolosuhteet ovat olleet aika vaihtelevat, sairastumisilta ei ole vältytty ja itikoita on ruokittu kiitettävästi, mutta kaikesta on kuitenkin selvitty. Jännitys tiivistyy lauantaita odottaessa, hermot reistaavat, moottorit käyvät joko puoliteholla tai ylikierroksilla, ja tuntuu ettei esitys sittenkään valmistu ajoissa.

Tässä vaiheessa harjoituksia (yksi läpimeno jäljellä, huomenna kenraali) hiotaan yksityiskohtia ja yritetään opetella ne vaikeimmatkin vuorosanat, ja vaikka kaikki tuntuisi vielä tänään sekavalta, niin jostain syystä ensi-illassa homma kuitenkin toimii. Liekö syynä yleisön ja muun porukan tsemppaus, rakkaus näyttelemiseen ja kokonaisvaltainen hyvä fiilis...

Katsellaan, kuunnellaan ja tutkitaan.

-Elina ja Melissa

P.S. Sydämellisesti tervetuloa nauramaan kanssamme! :)

1 kommentti .

Kaunista kevättä!

Torstai 19.4.2012 klo 13.03 - Elina

Oilin baarissa koin
kesälemmen suloisen,
kukat kalliit hälle toin,
laulun klassisen loin.

Postikortteja join,
kalakukot kumosin.
Näytin hälle aamunkoin,
vielä aittaan toikkaroin...

Rati riti ralla, jo lähti talvihalla! Improvisaatioilla terästetyt harjoitusiltamme ovat olleet täydellistä piristettä arjesta irtautumiseen kaiken keväisen kiireen keskellä. Näytelmä on nyt kahlattu kertaalleen alusta loppuun saakka, ja hommaan on tullut lisäpotkua hauskoista koreografeista ja musiikista. Alamme hiljalleen olemaan sinut oman roolihahmomme kanssa, ja vuorosanatkin jäävät kerta kerran jälkeen paremmin mieleen. Seuraava vaihe taitaakin olla roolivaatteiden ja asusteitten kasaileminen.

Toivottavasti lunta ei tule enää lisää, sillä näytelmä pitäisi kohtapuoliin saada vietyä ulos. Eilen sateli kyllä lähes kaikkea mahdollista, melkein niitä ukkoja ja akkojakin... Joskus olemme päässeet jo näihin aikoihin siirtymään ulkoharjoituksiin, mutta eipä se taida tänä vuonna onnistua ainakaan pariin viikkoon. Jos ei sitten joku halua ottaa lapiota käteen ja lähteä putsaamaan tuota näyttämöä ja sen ympäristöä. Vapaaehtoisia?

Nautitaan näistä ihanista, aurinkoisista ja lämpimistä kevätpäivistä, kerätään energiaa talven jälkeen, muistetaan ottaa rennosti sellaisen mahdollisuuden tullessa - ja odotellaan kesää! Eihän tässä ole ensi-iltaan kuin pari kuukautta aikaa... Huhhuh, sanon minä.

- Elina

2 kommenttia .

Kesä, oi kesä - sinua odotetaan!

Torstai 2.2.2012 klo 12.52 - Elina

Tuulen suunta on vaihtunut! Vai onko se sittenkin aivan uusi, toistaiseksi tuntematon tuuli? Teatteriyhdistyksemme osti Toikkalan entisen kyläkoulun Pieksämäen kaupungilta, ja kyläläisten yhteisellä päätöksellä ristimme tämän kylämme sydämen Kumputaloksi. Nyt ei siis enää ole pelkoa teatterimme jatkuvuudesta tai kylätoiminnan hiipumisesta, sillä tilat ja talot ovat ja pysyvät käytössämme.

new12.jpgKesäteatterimme harjoitukset etenevät upeasti,
ja meillä on uusi, ihana ohjaaja Maiju Pohjonen. Naapurikylälle vastikään muuttanut nainen on jo nyt antanut rakkaalle harrastuksellemme uutta potkua ja näkemystä. Odotamme mielenkiinnolla, minkä verran hän vielä saa meistä irti... Varmasti paljon. Ensi kesän esityksemme, Taivaallisen rauhan majatalo, on Maijun miehen, Aki Luostarisen, käsialaa. Tekstin sisällöstä sekä harjoitusiltojen hervottomuudesta päätellen kukaan meistä ei tänäkään vuonna lähde esityksestä nauramatta kotiin. Ei myöskään yleisö.

Niinpä niin, mittari näyttää -27 astetta ja lunta on ainakin puoli metriä joka puolella, joten ei se kesä taida heti huomenna ovea koputella. Jatkamme siis harjoituksia sisätiloissa, siellä ei ainakaan kylmyydestä kangistuta...

-Elina

3 kommenttia .